Krajské mistrovství v orbě 24. června 2016

Po roce se na Litomyšlsko vrátí nejlepší oráči z kraje, aby změřili síly v orbě. Tentokrát se Krajské mistrovství v orbě Pardubického kraje uskuteční v pátek 24. června na poli u Chotěnova.

Oráči budou soutěžit v kategoriích dvouradličných, čtyř a víceradličných pluhů a také v historické orbě. Při práci bude k vidění mimo jiné Miroslav Pachl ze Zemědělského družstva Dolní Újezd, který se stal vloni v říjnu mistrem republiky ve víceradličných pluzích. Mistrovství pořádá Střední zahradnická a technická škola Litomyšl, Zemědělské družstvo Dolní Újezd, Společnost pro orbu České republiky a obec Dolní Újezd. Záštitu nad akcí převzal opět Václav Kroutil, krajský radní pro venkov a zemědělství. Doplňkem soutěže bude výstava zemědělské techniky, doprovodný program a občerstvení.
KDY: pátek 24. června od 9 do 15 hodin
KDE: pole u chotěnovského polního letiště - před hřbitovem ve Vidlaté Seči odbočka doleva, bude vyznačeno.
Ing. Lukáš Staněk, PhD.

22.6.2016 | Jiří Šváb

Důležité zprávy

Jedinečná možnost prohlídky chovů zvířat

Po dobu Mezinárodní výstavy ve dnech 16. - 19. 12. budou zpřístupněny, pouze vážným zájemcům o studium, naše speciální chovy exotických zvířat, včetně posledních novinek a odchovů.

Nové centrum pro technické a zahradnické obory

Zahradníci získají nový skleník s množárnou, úpravnu květů a střešní zahradu. Technické obory nové centrum výpočetní techniky s vysokorychlostním připojením optickou sítí. Termín dokončení 31.10.2018.

Právě byla zahájena výstavba nové budovy pro odbornou výuku.

Chovatelé získají nové učebny chovu cizokrajných zvířat a speciální učebnu chovu horských druhů. Výstavníci otevřou nové ateliery pro zahradní architekturu, uměleckou fotografii a grafický desing.

Pozvánka na Vánoční výstavu

Mezinárodní výstava vánoční floristiky a zemědělské techniky:
So 16. 12. 2017 09 - 17 h
Ne 17. 12. 2017 09 - 17 h
Po 18. 12. 2017 08 - 17 h
Út 19. 12. 2017 08 - 14 h

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.