Mistrovství v orbě 2014

Zástupci z řad studentů technických oborů se zúčastnili Mistrovství republiky v orbě, které se ve dnech 19. a 20. září konalo v Mašovicích u Znojma. Letošní mistrovství spolupořádala Střední odborná škola ve Znojmě.

Letos soutěžily za naši školu opět čtyři posádky, které již od začátku září trénovaly a zlepšovaly provedení orby. Jako generální zkouška posloužil první ročník obnoveného Krajského mistrovství v orbě, které se stejně jako tréninky konalo na poskytnutých pozemcích od litomyšlského zemědělského družstva.

V pátek ráno jsme vyrazili i s naloženou technikou na dvou kamionech do Znojma, kde se konaly oficiální tréninky. V sobotu 20. září byla pak na programu samotná soutěžní orba. Z našich studentů se nejlépe umístil Patrik Chromý a to na čtvrtém místě v juniorské kategorii, Zdeněk Šmíd (3.A) obsadil 5. místo, Adam Křesťan (3.A) 8. místo a Matěj Macek (3.A) byl devátý. Při slavnostním vyhlášení výsledků jsme převzali pořadatelskou vlajku jako pořadatelé v roce 2015.

Účast našich studentů by nebyla možná bez finanční i technické podpory od Zemědělského družstva Dolní Újezd a Farmy Boštík. Kompletní výsledky a více informací o závodní orbě lze nalézt na webu: orba-cr.cz.

Ing. Lukáš Staněk, PhD.

16.10.2014 | Jiří Šváb

Důležité zprávy

Novinky z našich chovů

Pro tento školní rok končí dny otevřených dveří a dochází k omezení prohlídek našich chovů. Začíná totiž období páření a rozmnožování. Velkou radost nám udělal mladý pár kosmanů zakrslých.

2.kolo talentových zkoušek - obor Scénická a výstavní tvorba

Přihlášky do 2. kola přijímacím zkoušek můžete posílat do 16. 2. 2019. Talentové zkoušky se budou konat 8. 3. 2019 od 8:00. Přípravný kurz k talentovým zkouškám bude 22. 2. 2019.

Přijímací zkoušky nanečisto - 23. 3. 2019

Žáci podávající si na naši školu přihlášku se mohou do 18. 3. 2019 přihlásit na přípravný kurz k přijímacím zkouškám, který je zdarma. Kontaktní e-mail: jana.drimlova@szat.cz nebo tel. 461 313 611.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.